Бивш коментар разкри какви пари ще получим от втория транш по

...
Бивш коментар разкри какви пари ще получим от втория транш по
Коментари Харесай

Атанас Пеканов: България няма да получи пълната сума от втория транш по ПВУ

Бивш коментар разкри какви пари ще получим от втория транш по Плана за възобновяване и резистентност.

" България получава най-вече средства по отношение на стопанската система си от ПВУ, преди нея е единствено Хърватска. През 2022 година България получи първото заплащане. Имаше доста изявления и от Асен Василев, и от премиера Денков, че по-късно работата се е забавила по време на служебния кабинет и щом пристигна постоянният кабинет, доста бързо ще получим парите, само че те по този начин и не пристигнаха ", съобщи някогашният вицепремиер по ръководство на европейските средства в три служебни кабинети Атанас Пеканов.

Припомняме, че премиерът Николай Денков заяви в петък в Народното събрание пред депутатите, че чака въпросното заплащане да се случи до пролетта. Вторият транш по Плана за възобновяване и резистентност е в размер на 700 млн. евро. По думите на някогашният вицепремиер Атанас Пеканов от постоянния кабинет са подлагали на критика служебния, че работата се бави и напомни поръчката на сегашните ръководещи, че за " два-три месеца ще създадат всичко ".

" Минаха 6 месеца оттогава. Множество пъти имаше обещания " парите ще дойдат напълно скоро, през 2023 година ". Не пристигнаха през 2023 година Моето мнение е, че няма да получим цялостната сума от втория транш, тъй като познавам добре задачите, които трябваше да бъдат постигнати и някои от тях просто не са реализирани. Законите бяха пренаписани по метод, по който не всички дават отговор на условията. Денков хем пое доста задължения към протестиращите миньори, хем в това време изпрати в началото една версия, след това беше изменена Пътната карта. Тя сега не дава отговор изцяло на това, което би трябвало, и считам, че ще получим по-малко пари, в сравнение с би трябвало. Трябва да получим 1,3 милиарда, най-вероятно ще получим към 200 или 300 милиона по-малко ", разяснява Пеканов, представен от " Фокус ".

Той изрази вяра да получим сумата през първото тримесечие на тази година, само че счита, че това може да се случи и през второто.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР